Blog

ALS IK MIJN OUDERS MAAR NIET TELEURSTEL

Volgens mijn dochter is dit één van de redenen waarom jongeren niet durven te kiezen. Het is iets wat zij veelvuldig hoort bij vrienden en vriendinnen. Het willen voldoen aan de verwachtingen van je ouders en daardoor niet echt voor jezelf durven kiezen. Maar ook het gesprek niet aan durven gaan met je ouders over dat wat je bezighoudt. Gek eigenlijk, want ik weet zeker dat alle ouders niets liever zien dan een kind wat goed in zijn/haar vel zit, toch?
Dit blijkt ook uit een prachtige terugkoppeling van een moeder over het begeleidingstraject dat ik met haar zoon heb gedaan. De openheid om het gesprek aan te gaan is er bij deze ouders zeker, maar toch die twijfel van hun zoon over zijn eigen mogelijkheden. Gelukkig heeft haar zoon nu het zelfvertrouwen dat dat wat hij ook kiest, goed is en het gaat hem lukken!
Vol vertrouwen de toekomst in door meer inzicht in jezelf, waar gaat je hart sneller van kloppen? Het gaat mij er om dat iedere jongere die bij mij komt, weggaat met inzichten om de eigen richting te kunnen bepalen, hiervoor verantwoordelijkheid neemt en zo een zelfbewuste volgende stap durft te nemen!
http://www.opmeerinzicht/ervaringen
foto van OpMeer Inzicht: Profiel-en Studiekeuzebegeleiding.

Comments (0)

Post a Comment