Ervaringen

Wat vinden jongeren en hun ouders van mijn begeleiding?

‘Ik vond de begeleiding in het traject goed. Corine was (is) erg enthousiast en daarnaast was de sfeer open en vertrouwd’.

Het studiekeuzetraject vond ik erg fijn.

Tijdens de gesprekken met Corine voelde ik mij erg op mij gemak. Daarnaast heb ik een hoop geleerd. Ook over mijzelf. Wat is voor mij belangrijk? In wat voor omgeving kan ik goed werken? Uit welke activiteiten haal ik energie en welke voorwaarden zijn er voor nodig om goed te kunnen functioneren. Tijdens het beantwoorden van deze vragen heb ik geleerd wat voor mij belangrijk is. Ik vond het leuk om hier bewust bij stil te staan en over na te denken.

Stapje voor stapje gingen we steeds meer naar de opleidingen kijken. Dit vond ik best spannend, omdat ik niet zo goed wist wat eruit zou komen. Toen we naar de opleidingen keken, vond ik het in eerste instantie heel veel en een beetje verwarrend. Uiteindelijk zijn er een paar opleidingen uitgekomen. Dit gaf mij rust.

Ik vond de begeleiding in het traject goed. Corine was (is) erg enthousiast en daarnaast was de sfeer open en vertrouwd. Hierdoor voelde ik mij goed en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan.

– Merel van Straten

‘Ik zou iedereen die twijfelt over zijn studiekeuze aanraden om naar Corine te gaan’.

Nadat ik de gestopt was met mijn studie ben ik via mijn vader bij Corine terecht gekomen.

Omdat ik nooit echt goed wist wat ik later wilde doen en omdat ik niet weer een verkeerde studiekeuze wilde maken, leek het mij een goed idee om iemand van buitenaf een keer naar mijn situatie te laten kijken.

Ik heb in de totaal 4 gesprekken met Corine een beter beeld van mezelf gekregen; wat mijn drijfveer is en wat de dingen zijn waar ik gelukkig van word. Dit hebben we bereikt door het maken en bespreken van verschillende testen en opdrachten. Op deze manier ben ik erachter gekomen welke studie goed bij mij past en ik heb hierdoor met zelfvertrouwen mijn keuze kunnen maken.

Ik denk dat de kracht van Corine erin zit dat ze door op een leuke, enthousiaste manier haar werk te doen, in staat is iets waar ik (en ik denk vele anderen) tegenop zag, het maken van een studiekeuze, heeft weten om te buigen in iets leuks.

Wat ik verder als erg positief heb ervaren is de betrokkenheid van Corine. Zo heeft ze een kaart met persoonlijke boodschap aan het eind van het laatste gesprek. Dit was erg leuk om te lezen. Ook de interesse van Corine na mijn laatste gesprek was erg fijn.

Tot slot: ik heb veel met Corine kunnen lachen en heb het proces als een leuke tijd ervaren. Ik zou iedereen die twijfelt over zijn studiekeuze aanraden om naar Corine te gaan.

– Olaf Nieuwstraten

Wat doe ik eigenlijk

‘Een aanbevolen partner voor alle voortgezet onderwijsscholen: OpMeer Inzicht’

Mijn naam is Tim van den Berg. Gymdocent en mentor van een derde klas binnen het voortgezet onderwijs. Sporten, lesgeven en het contact met de leerlingen: ‘fantastisch’! Als gymdocent heb je sneller contact met de leerlingen, omdat de omgeving en situatie deze interactie stimuleert. Echter gaat het mentorraat nog een stapje verder.

Diepere gesprekken, het vertrouwen en het begeleiden van leerlingen in hun keuzes is een intensieve bezigheid, maar ik zou het niet willen missen. De mentorgesprekken met leerlingen, de kennismakingsavond en de 10-minuten gesprekken voor ouders zijn essentieel voor het begeleiden van mijn mentorleerlingen.
Echter, de laatste jaren komen er steeds meer taken bij. Taken als het bijhouden van het rekenprogramma en de studieloopbaan begeleiding zijn daar een voorbeeld van. Gelukkig kan ik als mentor terugvallen op mijn afdelingsleider, leerjaarcoordinator en de decaan. Maar om de kwaliteit van deze taken nog meer te waarborgen heb ik Corine Opmeer van OpMeer Inzicht gevraagd eens na te denken over de studieloopbaan begeleiding van mijn leerlingen. Deze lessen zijn bedoeld om deze jonge kids te helpen in het maken van profielkeuzes die (al) relevant zijn voor hun vervolgopelding. Na een kennismakingsgesprek hebben we twee lessen voorbereid voor mijn mentorklas.

Corine heeft een mooi uitgangspunt gebruikt voor het invullen van deze twee lessen. Om keuzes te maken dien je jezelf bewust te zijn van wie je bent en waarom jij zo bent. Ze heeft mijn leerlingen op een enthousiaste manier begeleid en uitgedaagd om na te denken over hun (en elkaars) kwaliteiten, karakters en interesses. Allemaal in actieve werkvormen waar interactief lesgegeven werd.

Het mooiste compliment van een mentorleerling was een emotionele meid die na afloop van de 1e les Corine en mij bedankte met de woorden: ‘Ik vond het erg bijzonder hoe anderen mij omschreven, bedankt!’.

OpMeer Inzicht is in staat om leerlingen op het VO te begeleiden in het maken van hun profielkeuzes. Corine streeft ernaar om de interesses en kwaliteiten eerst te achterhalen en daarna te benoemen, waarna de leerlingen makkelijker hun keuze kunnen maken. Een aanbevolen partner voor alle voortgezet onderwijsscholen: OpMeer Inzicht.

– Tim van den Berg, gymdocent en mentor

‘Met haar oprechte affiniteit voor de jeugd, haar enthousiasme en positiviteit heeft ze Mika een aantal opties als advies gegeven die hij maar wat graag opvolgt’

‘Mika wist het eigenlijk wel, maar toch ook weer niet. Wat nu als ik verkeerde keuze maak?

Welke route kan ik volgen? En als het nu tegen valt, zijn mijn ouders dan niet erg teleurgesteld in mij? Wat hij wil worden? Korporaal geneeskundige dienst bij de luchtmacht.

Hoe gaan we dat aanpakken? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe kunnen wij als ouders tot hem doordringen dat wij niet teleurgesteld zullen zijn als zou blijken dat de keuze die hij maakt, toch niet zo leuk blijkt te zijn?

Nou, vraag dat maar aan Corine. Zij heeft in een aantal gesprekken met Mika waarbij hij ook opdrachten mee kreeg, Mika inzicht gegeven in zichzelf. Zijn zelfvertrouwen kreeg een boost.

Met haar oprechte affiniteit voor de jeugd, haar enthousiasme en positiviteit heeft ze Mika een aantal opties als advies gegeven die hij maar wat graag opvolgt. Corine heeft Mika de bevestiging gegeven dat welke keuze hij ook maakt, het is altijd de goede zolang hij zijn hart maar volgt.

Mika is opgelucht en heeft zich ingeschreven voor de VIG opleiding niveau op het Albeda-college.

Wij zijn Corine dankbaar voor haar hulp en wensen haar veel succes met haar bedrijf OpMeer Inzicht’

– Diana Rietveld

‘De 3 middaagjes die ik bij jou heb doorgebracht hebben mij hartstikke goed geholpen!’

De 3 middaagjes die ik bij jou heb doorgebracht hebben mij hartstikke goed geholpen ! Dit jaar ga ik nog alle 5 studies eens bekijken die er bij ons waren uitgekomen en dan gaat de keuze helemaal lukken! Een erge goede feedback dus en ik heb niet echt verbeterpunten want het waren gezellige dagen en ze hebben mij zeker geholpen 🙂

  – Laura

‘Ik heb vooral veel over mezelf geleerd als persoon en wat ik met mijn leven wil gaan doen. Heel erg bedankt daarvoor!’

‘Wat mij is bijgebleven van afgelopen afspraken, was dat alles wat je doet en hoe je iets doet, iets over jezelf vertelt.

Soms is het goed om iemand die onbevooroordeeld is, naar je situatie en naar jou als persoon te laten kijken. Ik weet nu beter welke kant ik op wil en welke dingen bij mij passen en wat juist totaal niet. Ik ga kijken naar opleidingen waar ik meeloopdagen kan volgen. Dit wil ik sowieso gaan doen bij Social Work. Ik heb vooral veel over mezelf geleerd als persoon en wat ik met mijn leven wil gaan doen. Heel erg bedankt daarvoor!’

– Evelyne Verhoeven

‘Na een super begeleiding van Corine, is de keuze voor Evelyne nu duidelijk’

Na een super begeleiding van Corine, is de keuze voor Evelyne nu duidelijk.

Begin april gaat ze nog naar een experience day bij de CHE in Ede maar het is vrijwel zeker dat ze daar de opleiding social work gaat doen. Hartelijk bedankt Corine’

– Edith Verhoeven

‘Jij hebt me een fantastische tip gegeven…

… voor Mirjam, mijn dochter van 15. Het gaat heel goed met haar. Ze wilde zo graag met kinderen werken, maar met haar niveau (praktijk onderwijs) is dat bijna niet mogelijk, want daar wordt een hoger niveau gevraagd. Maar ze heeft het voor elkaar gekregen om in een kinderkleding winkel stage te lopen een half jaar en ze is zó gegroeid in eigenwaarde, zelfverzekerdheid en zelfstandigheid. Ze straalt en bloeit. Ze is omringd met lieve vriendinnen. Nu loopt ze stage op een gesloten afdeling in een verpleegtehuis met dementerende mensen en ze vindt het veel leuker dan ze dacht. En ze doet daarnaast op school een kapperscursus. Ze exploreert de mogelijkheden en geniet van het proces. Ze groeit met de dag! We zetten nog steeds onze zinnen op een eindstage als onderwijs assistente bij bijvoorbeeld een peuterspeelzaal. Het is officieel te hoog gegrepen, maar waar een wil is, is een weg en ze blijft geloven in de mogelijkheid om bij de kinderopvang stage te lopen. Wij helpen haar daarmee. Waar passie present is, is een pad.

 -Jacqueline

‘Voor mij persoonlijk heb ik hier veel aan gehad en weet ik nu in elke richting ik me verder ga oriënteren. Een echte aanrader voor je next step’

‘Het samenwerken met Corine heb ik als erg prettig ervaren.

Corine is erg klantgericht en zeer flexibel, is erg enthousiast en is zeer geïnteresseerd in jou als persoon. Ze wilt je graag helpen om erachter te komen van voor jou de juiste keuze is. Ze helpt je door middel van diverse testen je een juist studierichting te kiezen. Voor mij persoonlijk heb ik hier veel aan gehad en weet ik nu in elke richting ik me verder ga oriënteren. Een echte aanrader voor je next step’.

– Daan

‘Ik als moeder van Indira kan dit alles alleen maar beamen, heel erg dankbaar dat Indira dit traject met jou heeft mogen doorlopen´

‘Indira heeft het als zeer fijn en prettig ervaren dat ze nu weet waar haar kracht en capaciteiten liggen wanneer ze een schoolkeuze straks moet gaan maken.

Ze bevestigt dat dit ook echt bij haar past en het lucht haar op dat ze zich erin kan vinden. Het geeft een klein beetje zekerheid in een chaotische periode van puber zijn waarin, op jonge leeftijd al, veel druk ligt van verantwoordelijkheden al moeten dragen en veel keuzes moeten maken. Verder heeft zij jou als persoon als erg duidelijk en helder ervaren met veel kennis, liefde, aanmoediging en geduld, en helder wanneer het op uitleg aankwam’
‘Ik als moeder van Indira kan dit alles alleen maar beamen, heel erg dankbaar dat Indira dit traject met jou heeft mogen doorlopen´

– Marianne Kloosterman & Indira Kooijman

 

‘Dat er niet uit is gekomen wat ik had gehoopt, ligt totaal niet aan de begeleiding van Corine. Zij heeft er alles uit gehaald wat eruit gehaald kon worden’

‘In totaal heb ik 3 afspraken gehad met Corine. De begeleiding van Corine is erg goed, ze neemt je serieus en luistert goed naar je. Wat ik opgestoken heb van deze begeleiding is dat je meer interesses hebt dan je van tevoren denkt. Door de testen met kaartjes kom je erachter wat jij belangrijk vindt en wat je prioriteiten zijn. De test die ik heb gemaakt waaruit verschillende opleidingen en beroepen zijn gekomen, heeft helaas niet gebracht wat ik had gehoopt. Dat er niet uit is gekomen wat ik had gehoopt, ligt totaal niet aan de begeleiding van Corine. Zij heeft er alles uit gehaald wat eruit gehaald kon worden.

– Marije Stehouwer

‘Dankzij u heb ik eindelijk mijn opleiding gevonden die het beste bij mij past’

‘Dankzij u heb ik eindelijk mijn opleiding gevonden die het beste bij mij past. Zeker een aanrader!
Top Corine ❤️❤️’

– Maaike Oerlemans

‘Ik vond het fijn hoe Corine met mij te werk ging’

De 3 afspraken die ik met Corine heb gehad hebben mij erg geholpen met mijn studiekeuze. Het waren 3 leerzame afspraken.

Ik ben gaan kijken naar wat wel en niet past en wat ik wel en niet leuk vind. Ik ben ook anders naar dingen gaan kijken. Ik vond het fijn hoe Corine met mij te werk ging. Ik ben blij dat ik nu weet welke richting bij mij past en wat mij leuk lijkt, zodat ik nu verder kan gaan kijken naar welke school ik wil.´

– Célie le Pair

Wil jij een kind in huis wat vol vertrouwen zelf richting kiest? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende en inspirerende kennismaking! 06 37565092