Blog

HELLLUUPPP… IK PAS NIET IN EEN HOKJE!

Als mensen mij die vraag stellen, val ik altijd een beetje stil. Op mijn visitekaartje staat Studiekeuzebegeleiding en is dat het wel??

• Als een jonge vrouw die al tijden slecht contact heeft met haar moeder, tijdens de begeleiding inziet dat ze dat anders wil en daarin de eerste stap zet?

• Als iemand van 17 jaar zelf tot het inzicht komt dat ze zich eigenlijk te veel op wat anderen willen richt en daarmee te veel energie verliest. En dan de keer erna zegt dat ze zich om die reden uit een app groep heeft gehaald.

• Of als een jonge man van 19 er achter komt dat hij helemaal niet meer naar school wil, maar dat hij zijn eigen bedrijf op wil gaan starten. Iets wat zijn vader steeds heeft tegengehouden. Hoe heet dat dan?

Nu ik dit zo opschrijf, zie ik dat dit voor jongeren allemaal nodig is om dichter bij zichzelf te komen. Dat dit stappen zijn die zij moeten nemen om hun eigen keuzes te kunnen maken. Zichzelf leren kennen, en op zichzelf te gaan vertrouwen.

Zoals gisteren een jongen tegen mij zei: ‘Er is een wereld voor mij geopend.’ Dat zijn voor mij de magische momenten waarom ik doe wat ik doe. Hoe dat dan ook mag heten!

Comments (0)

Post a Comment