Blog

MOEDERS… DIE KOP IN HET ZAND TECHNIEK WERKT MAAR TIJDELIJK!

In 95% van de gevallen nemen moeders contact met mij op over zoon of dochter. En dan is er vaak al aardig wat stress in de tent. En score van 6 op 10 is heel normaal. Met eerder uitschieters naar boven dan naar beneden.

En als je daarbij optelt dat het examen er aan staat te komen, dan ontstaat er een situatie waar niemand op zit te wachten. Stress on top! Een algeheel vermijden, zwijgen en weglopen van alleen al een gesprek over een vervolgkeuze, laat staan het bezoeken van een open dag. Echt gezellig is het dan thuis niet.

En als zo’n open dag dan op de planning staat, waar ga je dan heen? De keuze is reuze.

Ik begrijp het wel, we zijn tenslotte allemaal mensen, maar er komt een moment dat je zoon of dochter het zelf op moet gaan pakken. Een telefoontje naar mij oké, maar daarna kunnen ze het echt zelf.

Binnen nu en een jaar lopen ze rond op een vervolgopleiding, doen ze vrijwilligerswerk in het buitenland of zijn ze aan het werk. Dan kunnen ze het écht zelf, vertrouw er maar op!

Dus heb je het helemaal gehad met het vermijdende, kop in het zand gedrag van zoon of dochter? De sfeer in huis die soms om te snijden is? En de stress die jou dat oplevert?

Klik dan hier, dan ga ik het samen met je zoon of dochter uitvogelen!

Comments (0)

Post a Comment