Blog

BIJ STUDIEKEUZEBEGELEIDING DRAAIT OM HET VERGROTEN VAN ZELF-INZICHT

Ik heb de afgelopen maanden een aantal trajecten afgerond met jongeren die echt even niet meer wisten hoe nu verder en daar erg gestrest over waren:

-Binnenkort examen doen en nog niet weten welke studie je wilt gaan volgen
-Vol goede moed op het MBO / HBO of de Universiteit begonnen en er achter komen dat de opleiding waar je je zo op hebt verheugd niet bij JOU past

Tijdens het intake gesprek met de jongere en de ouders, blijkt vaak dat de keuze voor een studie vaak een vluchtig proces is geweest: ‘Leek me wel leuk’ en ‘ik vind kinderen/ouderen/helpen leuk, dus ik dacht…’ zijn veelgehoorde opmerkingen. De basis om keuzes te maken die bij JOU passen is toch zelfinzicht: wat vind ik leuk om te doen, waar ben ik goed in, onder welke omstandigheden voel ik me goed en met wie.

Met de jongeren die bij mij komen, gaan we aan de slag met het vergroten van dit ZELF-INZICHT: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Binnen welke vervolgopleiding vind ik dat terug wat echt bij mij past? En da’s een mooi proces wat mij iedere keer weer blij maakt en niet alleen mij ;o)

Voor ervaringen, klik hier

Comments (0)

Post a Comment