Blog

´T IS 5 VOOR 12!

De eerste keer dat jongeren met hun ouders bij mij komen zie en voel ik de spanning die hun bezoek aan mij met zich meebrengt. Dat het door mij komt heb ik inmiddels uitgesloten, omdat het ijs al snel gebroken is als we in gesprek gaan. Ter voorbereiding op een dergelijk intake gesprek hebben jongere en de ouders al een vragenlijst ingevuld en daarin voel ik vaak al de enorme druk die er op de nieuw te nemen beslissing ligt.

Stel je voor, je bent vol goede moed begonnen aan een nieuwe MBO of HBO opleiding (omdat de eerste keus je niet beviel) en nu blijkt weer dat het niet je ding is OF je hebt je MBO/HBO diploma en je hebt geen idee wat voor werk je graag zou willen doen OF je zit voor je examen en weet nog steeds niet wat je gaat kiezen…dat doet wat met je. Zowel de jongere als de ouders zitten dan met de handen in het haar, WAT NU?!

Het is dan écht 5 voor 12, want de uiterste inschrijfdatum voor de nieuwe opleidingen komt al snel in zicht en nu je je opleiding hebt afgesloten wil je lekker aan het werk. Maar WAT?
Dit zijn slechts 3 voorbeelden die ik in de praktijk tegenkom, maar die allebei het ‘5 voor 12’ element in zich hebben en zo kan ik er nog wel een paar noemen.

Dit moment kun je voor zijn, door op tijd na te gaan denken over wat je als jongere met je toekomst wilt en DAAR is een GROTE rol voor de ouders weggelegd. Ga op tijd met je kind hierover in gesprek en denk niet… ‘school doet dat toch’. Geloof mij, op school doen ze geweldige dingen, maar voor veel kinderen schiet de begeleiding naar hun toekomst gewoon tekort. Dus blijf voeling houden met dit proces en voel je dat het proces stokt, grijp dan in, DOE IETS! Dat IETS kent vele facetten en daar ga ik binnenkort een WORKSHOP VOOR OUDERS over houden, zodat jij als ouder straks actief mee kunt stappen met je kind naar de juiste keuze. En daar wordt IEDEREEN gelukkig van, toch?

Meer informatie over deze geweldige WORKSHOP VOOR OUDERS volgt snel!

Comments (0)

Post a Comment